Запуск Siemens свого нового приводу Sinamics G220 це перший накопичувач, який став частиною цифрової бізнес-платформи Siemens Xcelerator . Інтегрований веб-сервер у цьому приводі з регульованою швидкістю дозволяє використовувати цифровий двійник у Startdrive (частина Siemens TIA Portal) для введення в експлуатацію. Цей цифровий двійник дозволяє протестувати та оптимізувати роботу накопичувача до встановлення апаратного забезпечення.

Цей новий накопичувач із інтегрованими функціями безпеки (функціональна безпека SIL 3) також оснащений модулем IIoT (промисловий Інтернет речей), що дозволяє інтегрувати його в хмарні та периферійні програми для віддаленого моніторингу та доступу до системи приводу за потреби. Siemens каже, що ця можливість дозволяє постійно оптимізувати доступність машини та покращити час безвідмовної роботи системи. Враховуючи ці можливості віддаленого доступу, Siemens підкреслює аспекти кібербезпеки накопичувача G220, які мають інтегрований безпечний зв’язок на додаток до перевірки цілісності та автентичності для захисту від підробленого мікропрограмного забезпечення. Диск також пропонує керування користувачами та контроль доступу через TIA Portal.

Технологія Siemens Clean Power – ще одна особливість нового накопичувача. Згідно з даними компанії, він зменшує гармоніки до 97% без потреби в реакторі мережі змінного струму або дроселі постійного струму.

Детальніше на www.automationworld.com.