ЧАЕС сучасності. Доповіді студентів та викладачів кафедри на Міжнародній конференції INUDECO.

25–27 квітня 2017 року у м.Славутич в рамках заходів з відзначення 30-річчя міста відбулась ІІ Міжнародна конференція «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO.

Конференція проводиться з метою розгляду проблем та перспектив, підвищення рівня ефективності науково-практичних досліджень, налагодження співпраці та обміну досвідом щодо зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та поводження з радіоактивно відходами та відпрацьованим ядерним паливом, впровадження новітніх інформаційних технологій у розвиток м. Славутич та поточну діяльність ЧАЕС. В контексті техногенних катастроф у Чорнобилі (1986 р., Україна) та Фукусімі (2011 р., Японія) викликами сьогодення є реінтеграція територій та соціальна адаптація постраждалих осіб, відновлення навколишнього середовища.

 

                  

 

 

 

       

В роботі конференції взяла участь делегація кафедри АТЕП у складі ст. викладача. Грудзинського Ю.Є., а також студентів 5 курсу Харченко Дениса та Лукомського Ярослава. Під час роботи конференції студенти представили свої доповіді:

Харченко Денис виступає з доповіддю “Кібербезпека промислових систем. Оцінка ризиків та способи їх мінімізації”:

                                                                                                    Лукомський Ярослав оголошує результати своїх досліджень на тему “Бездротовий моніторінг технологічних обєктів управління на основі технології сенсорних мереж”:

У кінці першого дня конференції делегати побували у музеї м. Славутич, де ознайомилися з експозицією, присвяченою героям Чорнобиля та сьогодення:

                                                       

                                                                                                                

                                                                                                                                                                                                    

27 квітня делегати Конференції мали змогу побувати на ЧАЕС та в м. Припять. Тяжке враження справляє покинуте людьми місто, та надає наснаги те, що незважаючи на поточний стан справ, Україна здійснила будівництво захисного Конфаймента над четвертим енергоблоком і починає процедуру його розбору та захоронення.

                                        

                                                                                      

                                                                                                                           

                                                         

 

 

          Оргкомітет відзначив, що доповіді представників кафедри було представлено на двох секціях конференції. Кожного з учасників конференції було нагороджено сертифікатом.

          Під час перебування у м. Славутич представники кафедри познайомилися з історією міста, студентами філії нашого університету, а також відвідали Чорнобильську АЕС і м. Прип’ять.