В рамках науково-технічної роботи за державним замовленням на науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію за темою «Розроблення інтелектуальної низькотемпературної системи теплозабезпечення будівель на базі конденсаційної модульної котельні» в Центрі декарбонізації енергетики КПІ ім. Ігоря Сікорського розміщено дослідний зразок інтелектуальної низькотемпературної системи теплозабезпечення будівель на базі конденсаційної модульної котельні. Основою дослідного зразка слугує модульний конденсаційний котел розробки українського виробника ТОВ “СП “УКРІНТЕРМ” (м. Біла Церква).

Розгрузка дослідного зразка в КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дослідний зразок на випробувальному майданчику ТОВ “СП “УКРІНТЕРМ”

 

Учасники НТР: Павло Новіков, Володимир Волощук, Олександр Степанець

За результатами другого етапу робіт виконані наступні завдання:

  • Розроблено програмне забезпечення програмованого логічного контролера (ПЛК) для виконання функцій локального регулювання, збору даних з датчиків, пристроїв і передачі в систему аналітики.
  • Розроблено проєктну документацію програмно-апаратного комплексу інтелектуальної низькотемпературної системи теплозабезпечення будівель на базі конденсаційної модульної котельні (Системи теплозабезпечення).
  • Розроблено програмне забезпечення пристрою керування на основі промислового комп’ютера для реалізації функцій концентратора даних від пристроїв і датчиків, архівування даних і аналітики стану обладнання.
  • Розроблено програмні засоби візуалізації як компонента промислового комп’ютера  отриманої і проаналізованої інформації для реалізації людино-машинного інтерфейсу взаємодії операторів системи з засобами моніторингу і аналітики.
  • Виготовлено дослідний зразок системи теплозабезпечення, який включає в себе модульну конденсаційну котельню, оснащену програмно-апаратним комплексом з цифровою копією даної системи.

Загалом в команду розробки НТР входить більше 10 працівників КПІ ім. Ігоря Сікорського.